Begeleiding

Waarom is begeleiding echt een must? Omdat je zuinig bent op je lijf en op je looks

Je wilt spieren correct trainen, geen blessures! Wat je ook wilt bereiken: een beetje afvallen, een strakke buik en schouders als een huis, lekker aan je conditie werken of gewoon de hele dag een fitter en gezonder gevoel in je lijf? Je kunt op veel verschillende manieren sporten. 

Natuurlijk train je op de manier die je zelf prettig vindt, in je eigen tempo. Toch is goede begeleiding essentieel, een heel vertrouwd idee ook. Met de juiste aanwijzingen kom je een stuk verder, op een verantwoorde manier.Het kan trainen ook leuker maken, zodat je het langer en met meer plezier volhoudt.

  • De juiste houding bij oefeningen versterkt het effect van je inspanningen; met een verkeerde houding kun je zelfs lelijke blessures oplopen.
  • Spieren trainen is al niet eenvoudig. Sterke pezen opbouwen vergt zelfs nog iets meer geduld. Weet jij precies welke pezen je belast met welk fitnessapparaat? Hoe goed ben je op de hoogte van de anatomie van je eigen lichaam?
  • Afvallen of sterker worden, fitnessen om gezondheidsredenen? Wat helpt het best: energiek en vaak sporten of oefeningen langzaam en relaxed uitvoeren, met betrekkelijk weinig gewicht? Het is maar de vraag wat je wilt bereiken. Onze fitness coach weet de antwoorden.

En wat kun je van ons verwachten op het gebied van begeleiding?

Health Works Fitness garandeert persoonlijke, gerichte aandacht voor elk lid, elk uur dat we open zijn. Er is altijd een gediplomeerde fitness coach aanwezig; op de drukkere momenten van de dag zelfs twee. Ze kennen je en ze weten waar je voor komt. Ze wijzen je op de juiste houding om oefeningen effectief en gezond uit te voeren, maken je wegwijs op de apparatuur, motiveren en stimuleren je om fanatiek - maar met beleid - te sporten. Je lekker laten afbeulen tot aan het gaatje? Dat kan ook. Even geen advies nodig en rustig zelf aan de gang? Je zegt het maar!

Andere sportscholen werken met de woorden ‘begeleiding aanwezig’ de indruk dat er altijd iemand voor je is. Dat valt vaak bitter tegen. Bij Health Works Fitness maken we de belofte waar: er is altijd een gediplomeerde fitness coach op de vloer. Of het nu gaat om instructies bij een nieuw apparaat of tips hoe je thuis het effect van je trainingen nog kunt versterken, bijvoorbeeld met goede voeding en uitgekiende rustmomenten in de week.

Je krijgt bij ons altijd drie intake afspraken waarin we je wegwijs maken in de club, jouw doelstellingen bespreken en kijken welke trainingsvormen het beste bij jou passen. Tijdens jouw lidmaatschap bespreken we de voortgang en passen jouw trainingsschema aan waar wenselijk. We gaan dit verder uitbreiden door binnenkort ook persoonlijke trainingsschema’s op te stellen. Hiermee kun je nog gerichter trainen om jouw doelstellingen te halen, want resultaat willen we toch allemaal zien!