FAQ

Wat biedt Health Works Fitness?

Health Works Fitness biedt fitness tegen top kwaliteit en een zeer scherpe prijs, en waar de klant centraal staat.

 • Ruime, schone omgeving
 • Moderne trainingstoestellen van het topmerk Technogym verdeeld over drie verschillende zones
 • Altijd een fitnesscoach aanwezig voor de begeleiding van het gebruik van de fitnessapparatuur
 • Regelmatig 15 minuten sessies waarin een specifiek onderdeel getraind wordt, bijvoorbeeld de buikspieren
 • Groepslessen van Les Mills en andere populaire freestyle lessen gegeven door gekwalificeerde instructeurs in een aparte zaal
 • Indoor cycling in een aparte zaal met naast de groepslessen non-stop etappes op een groot beeldscherm begeleid door een virtuele instructeur
 • Ruime kleedkamers met opbergkluisjes en gratis douches
 • Een lounge waar je kunt genieten van versgemalen koffie of sportdrank en gratis gebruik kan maken van draadloos internet (normaal gebruik)
 • Klimaatbeheersing en luchtverversing in alle ruimtes
 • Een goede bereikbare en veilige fitnesslocatie
 • Enthousiast, gemotiveerd en deskundig team
 • Ontdek Health Works Fitness vandaag en meld je aan!

Wat kost een lidmaatschap?

We houden het simpel bij Health Works Fitness. We hebben een Smart jaarcontract waarbij je slechts €38,50 per 4 weken betaalt voor onbeperkt sporten. Hiermee heb je onbeperkt toegang tot de club en alle faciliteiten. Daarnaast hebben we een 2-jaars Health Works Fitness Pro contract dat al start vanaf €34,50 per 4 weken.

We begrijpen als je onze club misschien eerst wil uitproberen. Geen probleem. Er geldt een 7-dagen proefperiode waarin je jouw lidmaatschap kunt beëindigen zonder verdere verplichtingen. Je kunt dit doen in de 1ste periode van het lidmaatschapscontract en je moet ons dit voor de 8ste dag van de desbetreffende periode laten weten. Het lidmaatschap eindigt dan aan het eind van die 4-wekelijkse periode. Hiervoor dien je het opzegformulier te gebruiken dat beschikbaar is op de club. Ongeveer twee maanden voordat jouw Smart of Pro-contract afloopt krijg je hierover een bericht.

Je betaalt eenmalig €27,50 inschrijfgeld. Je ontvangt dan naast je clubpas een fraai welkomstpakket. De clubpas is strikt persoonlijk. Ontdek Health Works Fitness vandaag en meld je aan!

Is flexibiliteit belangrijk voor je? Geen probleem. Je kan ook kiezen voor het Health Works Fitness Flex contract dat maandelijks opzegbaar is voor €46,50 per 4 weken

Hoe word ik lid?

Inschrijven is simpel. Je kunt op elk moment dat het jou uitkomt naar de club van keuze komen. Op de club wordt een foto van je gemaakt, onderteken je het machtigingsformulier en betaal je de eerste maand plus inschrijfgeld met je pinpas. Vergeet dus niet je pinpas mee te nemen. Vanaf de tweede periode betaal je via automatische incasso. 

Hierna ontvang je jouw persoonlijke clubpas en een exclusief welkomstpakket. Je kunt dan direct gaan sporten bij Health Works Fitness!

Je kunt op de website bij de pagina AANMELDEN al jouw gegevens invullen, zodat we de inschrijving op de club nog sneller kunnen afhandelen. Klik op de link naar het Aanmeldformulier

Kan ik de club een keer uitproberen?

Er is de mogelijkheid om alle faciliteiten van de club uit te proberen. Neem contact op met de club waar je wilt sporten en je krijgt van ons een éénmalig gratis Dagpas waarmee je van alle faciliteiten gebruik kunt maken.

Kan ik al lid worden terwijl ik nog een lopend abonnement heb bij mijn oude fitnessclub?

Wij hebben een speciale overgangsregeling, zodat je toch al direct bij Health Works Fitness kan komen sporten tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden. Indien je hier interesse in hebt bel dan de Health Works Fitness club waar je lid wilt worden. De front desk medewerker legt je de voorwaarden graag uit.

Hoe zit het precies met mijn opzegtermijn bij mijn oude club bij een stilzwijgende verlenging?

Op 1 december 2011 is de Wet Van Dam van kracht. Contracten met consumenten mogen dan niet meer zomaar stilzwijgend worden verlengd. Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen over deze nieuwe consumentenwet.

Wat houdt de Wet Van Dam in?

De Wet Van Dam bepaalt dat consumenten hun langlopende contracten (zoals abonnementen) op elk moment mogen opzeggen met een opzegtermijn van maximaal een maand indien er sprake is van stilzwijgende verlenging. Bij contracten die meteen voor onbepaalde tijd worden aangegaan, geldt dit opzegrecht meteen.

Voor welke diensten geldt de Wet Van Dam?

De Wet Van Dam geldt voor alle contracten die met consumenten worden gesloten. Of het nu gaat om het toezenden van producten of het leveren van diensten maakt niet uit. De enige echte uitzondering is het lidmaatschap van een vereniging. Verenigingen mogen in hun statuten zelf bepalen hoe lang men lid wordt en wat de opzegtermijn wordt. 

Geldt de Wet Van Dam ook voor fitnessclubs?

Ja, de Wet Van Dam geldt ook voor fitnessclubs. De wet kent een uitzondering voor het lidmaatschap van verenigingen, maar een fitnessclub is meestal geen vereniging. 

Wanneer is sprake van een “nieuw contract” en dus niet van stilzwijgende verlenging?

De Wet Van Dam geldt voor stilzwijgend verlengde contracten. Dat houdt in dat het contract wordt voortgezet tenzij de consument tijdig aangeeft dat hij geen verlenging meer wil. Het tegenovergestelde is een contract dat stopt tenzij de consument tijdig aangeeft dat hij wel een verlenging of nieuw contract wil. De consument moet dus zelf aangeven dat hij een nieuw contract wil. In die situatie is het nieuwe (of verlengde) contract de eigen keuze van de consument. Hij heeft dan geen recht om elke maand op te zeggen.

Hoe mag de consument opzeggen?

De consument mag onder de Wet Van Dam te allen tijde opzeggen via hetzelfde kanaal als waarlangs hij het abonnement is aangegaan. 

Bij Health Works Fitness sluit men het contract af op de club door het ondertekenen van het Machtigingsfomulier. De opzegging van het contract bij Health Works Fitness dient gedaan te worden door op de club het Opzegformulier te ondertekenen. 

Hoe wordt de opzegtermijn berekend ingeval van een stilzwijgende verlenging?

Een bedrijf mag zelf kiezen welke opzegtermijn zij hanteert, mits deze niet langer is dan een maand. Dat wil zeggen de dag met hetzelfde nummer in de volgende maand. Zegt de consument op op 15 januari, dan heeft dat effect op 15 februari. Niet op 1 maart, wat een kalendermaand na 15 januari is. 

Mag een bedrijf afsluitkosten rekenen voor een opzegging onder de Wet Van Dam?

Nee, een bedrijf mag geen afsluit- of administratiekosten rekenen voor het opzeggen onder de Wet Van Dam. Hoe lang mogen contracten duren onder de Wet Van Dam?

De Wet Van Dam verandert op zich niets aan de maximale duur van contracten, alleen aan de opzegtermijn. Volgens de wet mogen contracten maximaal voor één jaar worden aangegaan. Een contractsduur tot twee jaar is alleen toegestaan als de consument daarvoor een significant loyaliteitsvoordeel ontvangt, zoals een flinke korting ten opzichte van het jaarcontract of het gratis gebruik van een mobiele telefoon.Wanneer treedt de wet in werking?

De Wet Van Dam treedt in werking per 1 december 2011. Er is geen overgangsrecht. Alle contracten zijn per direct onderworpen aan deze regel. Geldt de wet voor bestaande contracten?

De wet kent geen overgangsrecht. De Wet van Dam geldt dus ook voor bestaande contracten die stilzwijgend verlengd zijn. Kortom, men kan ook bij deze contracten met een maand opzegtermijn opzeggen.

Hoe betaal ik mijn lidmaatschap?

Lidmaatschapskosten worden maandelijks automatisch geïncasseerd van het rekeningnummer wat je opgeeft. De automatische incasso vindt standaard plaats aan het eind van de maand voor de komende maand. Alleen de eerste maand van jouw lidmaatschap betaal je pro rata via je pinpas, inclusief het inschrijfgeld.

Betaal ik altijd contributie, ook als ik een tijd afwezig ben of door ziekte niet kan komen?

Jouw maandelijkse contributie wordt automatisch afgeschreven. In geval van een langdurige afwezigheid door bijvoorbeeld een blessure of ziekte kun je contact opnemen met de clubmanager. In onderling overleg wordt afgesproken hoelang de betaling zal worden opgeschort.

Hoe kan ik opzeggen?

Opzeggen kan altijd met inachtneming van de voorwaarden van het contract. Opzegformulieren zijn beschikbaar bij de front desk van jouw Health Works Fitness club. Om jouw opzegging te activeren dient deze ingevuld en ondertekend te worden door jou en een front desk medewerker van Health Works Fitness.

Kan ik met een Personal Trainer werken?

Er is altijd de mogelijkheid om tegen een extra vergoeding gebruik te maken van de diensten van een Personal Trainer. Meestal hebben we op elke club één of meerdere fitness coaches die een uitstekende opleiding Personal Training hebben gevolgd. Naast de mogelijkheid van personal training kun je ook de fitness coach vragen om tegen vergoeding een persoonlijk trainingsschema op te stellen. Alle informatie over deze mogelijkheden kun je krijgen bij onze front desk medewerkers op de club.

Is er de mogelijkheid van bedrijfsfitness?

Ja, bedrijfsfitness bij Health Works Fitness is mogelijk. We hebben dit zo laagdrempelig mogelijk gemaakt, zodat bedrijven gemakkelijk bedrijfsfitness bij Health Works aan hun werknemers kunnen aanbieden. Bovendien is er ook de mogelijkheid voor bedrijven om hun werknemers een fiscaal voordeel te laten genieten, waardoor de korting voor een werknemer op zijn abonnement kan oplopen tot 50%. Meer weten? Bel ons op de club of stuur een e-mail naar de vestiging waar de medewerkers willen gaan sporten.

 

Wat zijn de algemene voorwaarden van Health Works Fitness?

ALGEMENE VOORWAARDEN HEALTH WORKS FITNESS

Aanmelding vindt plaats door inschrijving via de Health Works website of bij de receptie op een Health Works club. De inschrijving wordt afgerond op de club door ondertekening van het Inschrijfformulier (Machtigingsformulier). Het lidmaatschap vangt aan op de startdatum zoals aangegeven door het lid tijdens de inschrijving. Het lid ontvangt bij inschrijving een ledenpas en een welkomstpakket. De ledenpas geeft toegang tot alle Health Works Fitness clubs. Jongeren vanaf 14 jaar tot en met 17 jaar kunnen zich inschrijven met een handtekening van een ouder cq. verzorger. Jongeren vanaf 14 jaar tot en met 15 jaar mogen alleen trainen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van een meetrainend lid van 18 jaar en ouder.

De ledenpas is strikt persoonlijk en het lid blijft te allen tijde aansprakelijk en/of verantwoordelijk voor het gebruik en/of misbruik van de pas. Bij verlies of diefstal of anderszins in het ongerede raken van de clubpas blijven de verplichtingen van kracht. Een vervangende pas kan tegen de prijs van € 10,- worden verkregen waarbij het mogelijke saldo op de pas niet te controleren is en verloren is.

Bartegoed voor consumpties in de club kan op de ledenpas via pinnen opgewaardeerd worden bij de receptie. De pas dient te allen tijde een positief saldo te hebben om te kunnen gebruiken. Bij beëindiging van het lidmaatschap wordt een eventueel positief saldo op de ledenpas niet terugbetaald.

Een persoon die na opzegging opnieuw een abonnement wil afsluiten bij Health Works Fitness is opnieuw inschrijfgeld verschuldigd.

Artikel 2: Lidmaatschap, betalingsvoorwaarden en opzegging

Het lidmaatschap van elke abonnementsvorm kan op ieder moment ingaan en eindigt altijd op de 1ste van de maand of per 1e dag volgend op een gesloten 4-weekse periode.

Bij inschrijving dient het pro-rata verschuldigde abonnementsgeld van de eerste periode en het eenmalige inschrijfgeld van € 27,50 per pin op de club betaald te worden. Voor alle resterende periodes van het contract wordt het periodieke abonnementsgeld via automatische incasso gedaan en zijn bij vooruitbetaling verschuldigd en opeisbaar. Bij een niet tijdige ontvangst van het verschuldigde bedrag door stornering wordt de incasso bij de volgende periodieke incasso nogmaals aangeboden zonder kosten. Indien de verschuldigde betaling ook dan niet ontvangen is, zal een aanmaning worden verzonden waarbij €7,50 administratiekosten in rekening gebracht zal worden. Mocht dit ook niet lukken dan wordt de vordering ter incasso uit handen gegeven, waarbij alle kosten voor rekening van de pashouder zijn. De clubpas wordt geblokkeerd zolang niet aan de betalingsverplichting is voldaan en het lid mag gedurende die periode niet van de sportfaciliteiten gebruik maken.

Bij een jaarcontract geldt altijd een 7-daagse proefperiode waarin je jouw lidmaatschap kunt beëindigen zonder verdere verplichtingen. Je kunt dit doen aan het begin van de 4-weekse periode dat je lid bent geworden en je moet ons dit voor de 8ste dag na de start van jouw abonnement laten weten bij de receptie op de club via het Opzegformulier. Het lidmaatschap eindigt dan aan het eind van die periode. Het Opzegformulier dient door zowel het lid als een medewerker van Health Works Fitness ondertekend te worden.

Bij een jaarcontract dient de opzegging uiterlijk 1 maand voor het einde van de contractuele einddatum plaats te vinden.

Bij een drie maandencontract geldt een looptijd van onbepaalde tijd. Bij opzegging wordt een opzegtermijn van drie kalendermaanden in acht genomen.

Bij een maandcontract geldt een looptijd van onbepaalde tijd. Bij opzegging wordt een opzegtermijn van één kalendermaand in acht genomen.

Bij een 52-weken en 104-weken contract dient de opzegging uiterlijk 4 weken voor het einde van de contractuele einddatum plaats te vinden.

Bij een 4-wekelijks contract geldt een looptijd van onbepaalde tijd. Bij opzegging wordt een opzegtermijn van één periode van 4 weken in acht genomen

 Elke opzegging van het lidmaatschap dient altijd via het Opzegformulier gedaan te worden. Dit formulier is beschikbaar op elke Health Works Fitness club. Het formulier dient ingevuld en ondertekend te worden door zowel het lid als een medewerker van Health Works.

Na kennisgeving op de club met betrekking tot de afloop van een jaarcontract dient men een keuze te maken uit één van de beschikbare abonnementsvormen van Health Works Fitness en een nieuw abonnement af te sluiten. Zolang geen opzegging via het Opzegformulier is gedaan wordt het lidmaatschap bij een jaarcontract automatisch voortgezet voor onbepaalde tijd. Er geldt vanaf dat moment een opzegtermijn van een maand. Health Works Fitness behoudt zich het recht voor om een lidmaatschap te beëindigen indien het lid geen keuze maakt uit de beschikbare abonnementsvormen.

Bij een eerdere opzegging via het Opzegformulier dan waarop het lidmaatschap contractueel eindigt blijft het lid het maandelijkse abonnementsgeld verschuldigd voor de resterende looptijd van het contract.

Health Works Fitness behoudt zich het recht voor een lidmaatschap te beëindigen indien een lid zich op aangeven van de medewerkers niet gedraagt conform de huisregels. De contributie voor de dan nog resterende periode is opeisbaar.

Health Works Fitness behoudt zich het recht voor tarieven te indexeren, tenminste 3 maanden voor een prijswijziging worden de leden hiervan in kennis gesteld. Voor de lopende contractduur worden de prijzen niet gewijzigd.

Indien na afloop van een jaarcontract, 52-weken contract of 104-weken contract het lid geen nieuw contract wenst af te sluiten maar op flexibele basis wenst verder te gaan zal Health Works Fitness het contract automatisch omzetten naar een 4-wekelijks Health Works Fitness Flex contract. Deze zal dan ook opzegbaar zijn met inachtname van dezelfde voorwaarden zoals hierboven vermeld voor het 4-wekelijkse contract.

Artikel 3: Openingstijden

Health Works Fitness behoudt zich het recht voor om de openingstijden te wijzigen. Op officiële en erkende feestdagen is de club gerechtigd gesloten te zijn. Het lid heeft geen recht op restitutie van het lidmaatschap indien de club gesloten is op deze dagen of tijden.

Artikel 4: Risico en aansprakelijkheid

Het gebruik maken van de apparatuur, het volgen van een programma of activiteiten van welke aard ook bij Health Works Fitness is geheel voor eigen risico van het lid. Health Works Fitness en alle medewerkers aanvaarden geen enkele aansprakelijk voor door het lid of derden geleden schade.

Health Works Fitness en alle personeel of hulpverleners in de club aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor schade, letsel, verlies of diefstal van eigendommen van het lid of derden.

Het lid is aansprakelijk voor schade toegebracht aan eigendommen van Health Works Fitness, indien deze schade aan nalatigheid en/of schuld van het lid is te wijten.

Artikel 5: Huisregels

Het lid wordt geacht op de hoogte te zijn van de huisregels van de club en hiernaar te handelen. De huisregels hangen in de club en zijn te downloaden van de website www.healthworks.eu.

Artikel 6: Algemene voorwaarden, toepasselijk recht

Op deze voorwaarden en alle overeenkomsten van Health Works Fitness is uitsluitend het Nederlands Recht van toepassing

Alle geschillen, welke mochten ontstaan naar aanleiding van de overeenkomst tussen het lid en Health Works Fitness zullen worden beslecht door een bevoegde rechter.

Door inschrijving verklaart het lid de algemene voorwaarden en de huisregels van Health Works Fitness te accepteren.

Health Works Fitness is gerechtigd de huisregels en algemene voorwaarden te wijzigen. Na wijziging zijn deze van toepassing voor zowel bestaande als nieuwe leden.

Versie 23 Augustus 2020

Wat zijn de Huisregels van Health Works Fitness?

HEALTH WORKS FITNESS HUISREGELS

Health Works Fitness doet haar uiterste best om een omgeving te creëren waar alle leden met veel plezier kunnen sporten. Wij vragen de leden om zich aan de clubregels te houden voor de veiligheid van het personeel en vooral de leden. Een lid kan op de huisregels geattendeerd worden. Indien je vragen hebt kun je je melden bij de front desk van de club.1. Het dragen van sportkleding en sportschoenen is verplicht. Het sporten met ontbloot bovenlichaam is verboden. Gerafelde, gescheurde of onwelriekende kleding is niet toegestaan. Het dragen van een hemd zonder mouwen of singlet is voor mannen alleen toegestaan in de groepsfitnessruimten (aerobics & spinning). Tevens zijn hoofddeksels in iedere vorm (petjes, doeken) niet toegestaan tijdens het sporten tenzij er een medische of godsdienst reden voor is.

2. Schoeisel dient voorzien te zijn van een niet-afgevende rubber zool, straatschoeisel of buiten gedragen sportschoenen zijn niet toegestaan in de sportruimte.

3. De sporter dient ieder toestel schoon en droog achter te laten voor de volgende persoon. Tevens is tijdens het sporten het gebruik van een sporthanddoek verplicht.

4. Indien alle toestellen bezet zijn verzoeken wij je om niet langer dan 20 minuten continue hetzelfde toestel te gebruiken.

5. Je dient alle kleding en/of waardevolle spullen zelf in een vrije locker op te bergen en deze op slot te doen en voor het verlaten van de club weer te ontruimen.

6. Alle groepslessen zullen tijdig beginnen en wij vragen het lid om op tijd aanwezig te zijn. De instructeur / -trice heeft het recht om niemand meer tot de les toe te laten zodra een les is begonnen.

7. Verboden in de club: dieren, roken, gebruik van alcohol, eten of andere dranken dan door de club aangeboden. Eigen meegenomen sportdranken in een bidon zijn toegestaan. 

8. Kinderen onder de 14 jaar mogen de club niet betreden en kinderen van 14 tot 16 jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassen lid trainen.

9. Het gebruik van uw mobiele telefoon is alleen toegestaan in het lounge gedeelte bij de (lees)tafels en consumptie gebied, niet in de sportzalen. Tevens is in de club het gebruik van uw mobiele telefoon camera niet toegestaan. 

10. Health Works Fitness heeft het recht om mensen toegang tot de club te weigeren indien naar het oordeel van Health Works Fitness, toelating tot de club schadelijk kan zijn voor de club, leden of het personeel. 

11. Health Works Fitness, het personeel en management zijn niet aansprakelijk voor enigerlei schade die een persoon binnen of buiten de club oploopt.

Augustus 2020, 

Health Works Fitness team

Hoe gaat Health Works Fitness om met mijn persoonlijke gegevens?

De persoonlijke gegevens van de leden zijn strikt vertrouwelijk en worden enkel en uitsluitend voor administratieve doeleinden van Health Works Fitness gebruikt. Deze gegevens worden nooit voor commerciële doeleinden aan derden ter beschikking gesteld.

Is Health Works Fitness lid van een brancheorganisatie?

Health Works Fitness is lid van de Fit!vak. Fit!vak is de brancheorganisatie van erkende sport- en bewegingscentra en biedt de klant een belangrijke zekerheid en kwaliteitsborging.

Zijn er standaard trainingsschema's beschikbaar?

Je vindt hier een aantal standaard trainingsschema's voor beginners en gevorderden. Daarnaast zijn er een aantal schema's op het gebied van Afvallen, Conditie en Kracht. Je kunt ieder schema printen en meenemen naar de club tijdens jouw training.

Heb je nog een andere vraag?

Staat jouw vraag hier niet bij, stuur dan een e-mail naar jouw vestiging:

Gorinchem

Hilversum

Zeist

Je ontvangt binnen 1 werkdag een antwoord.