Restorative Yoga Nidra 20:45

Restorative Yoga Nidra is een herstellende, rustige en revitaliserende vorm van yoga. 
 
Inhoud van de les : 
  1. Restorative Yoga (25mn) : Een diepe herstellende yoga sessie (met de hulp van props : blokken, bolsters, dekens …Zullen we ondersteunde passieve houdingen aannemen zonder spierinspanning). De nadruk ligt op het loslaten van de greep van musculaire en innerlijke spanning.
De les is een rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf. Restorative Yoga is door de rustige vorm verwant aan Yin Yoga en een perfecte brug naar Yoga Nidra.
 
  2. Yoga Nidra (30mn) : Yoga Nidra is een systematische methode voor totale ontspanning. Het betekent "Slaap van de Yogi's" en wordt ook wel de "Zero Stress Zone"  genoemd. Op het hoogtepunt van de beoefening, wordt het onderbewustzijn - waar onze diepste spanningen zijn opgeslagen - ontspannen en open. Je wordt begeleid naar een vertrouwde staat van mentale schemering tussen waken en slapen, bij neurowetenschappers bekend als "theta".
Yoga Nidra beoefen je liggend in Savasana terwijl je wordt begeleid door mentale oefeningen, zoals intenties, visualisaties , ademhalingsoefeningen en een body scan.
 
Geen ervaring met yoga is nodig om de les te volgen.
 
Enkele voordelen van deze les zijn:
 
  • Diepe ontspanning tijdens en na de beoefening
  • Het cultiveren van een heldere en meer positieve mindset tijdens het actieve leven
  • Verbeterde slaap
  • Vermindering van stress 
Tip: Warme kleren aan, dikke sokken en neem je eigen deken mee.
 
20:45
YOGA
Anna
Vestiging: