Blog

Dé tip om weer naar de gym te gaan na een heerlijke zomer

Heb je er afgelopen weken ook zo van genoten; een extra wijntje hier en een bourgondische barbecue daar? Wij in ieder geval wel! Na een heerlijke zomer van uitrusten en genieten kunnen wij als sportfanaten niet wachten om weer aan de slag te gaan in één van onze gyms. 

Toch geldt dit niet voor iedereen, dat begrijpen wij maar al te goed. Want naast dat er natuurlijk weer gesport ‘moet’ worden, gaan we ook weer massaal aan het werk en komt ook andere drukte weer op gang. Conclusie; je rent alweer van hot naar her! Hoe je toch ook weer je sportroutine oppakt? Wij geven je de tip!

We mogen weer!

Bij Health Works Fitness zijn wij niet zo dol op het woordje ‘moeten’. Zodra je namelijk iets moet, hangt er een negatieve vibe omheen. Wij kiezen daarom liever voor de woorden ‘mogen’ of ‘kunnen’. Naast dat dit veel vriendelijker klinkt, geeft het ook direct een hele andere mindset weer.
Het klinkt misschien wat zweverig, maar doe de truc: zeg tegen jezelf ‘ik moet vanavond sporten’ of ‘ik mag/kan vanavond sporten’, in welke van de twee gevallen krijg jij er meer zin in? Juist! Door deze benadering maak je het tot iets laagdrempeligs en leuks, net de aspecten die wij belangrijk vinden bij sporten in onze sportscholen!

Zie het niet als een verplichting

Wij adviseren daarom om de lat niet te hoog te leggen, maar juist te luisteren naar waar jouw lichaam én geest op dat moment behoefte aan hebben. Door sporten op deze manier te benaderen en niet te denken in verplichtingen en ‘moeten’ kom je veel dichter bij de behoefte van je lichaam én geest. Om vanuit je specifieke behoefte van dat moment te denken, zul je zien dat sporten niet meer als een verplichting voelt maar als een moment voor jezelf in een druk bestaan. Bij HWF vind je veel verschillende lessen, er zit dan ook altijd wel een les bij waar je op dat moment zin in hebt. Daarnaast kan het ook zijn dat je juist even helemaal geen zin in een les hebt, even helemaal alleen losgaan op de crosstrainer is dan een heerlijke uitlaatklep.

Speciaal opgeleid

Onze personal trainers zijn speciaal opgeleid om jou hierbij te helpen. Bij hen kun je aangeven waar jouw behoeftes op dat moment liggen en zij zullen hier altijd rekening mee houden. De progressie die je vervolgens maakt zal ongemerkt plaatsvinden, doordat je niet geforceerd aan het trainen bent maar juist je lichaam en zijn signalen serieus neemt.

Kortom, we horen steeds meer over luisteren naar het lichaam maar op het gebied van sporten moeten we soms nog te veel van onszelf. Probeer de drempel van de sportschool niet onnodig hoog te maken en geef jezelf de ruimte om de work-out te doen waar jij behoefte aan hebt. Daarmee wordt naar de gym gaan een moment van me-time!

Benieuwd hoe je deze mindset doortrekt naar de groepslessen? Volg dan onze blog, volgende week meer daarover!

Terug omhoog