Blog

Bij HWF verbazen wij er ons elk jaar weer over; de paniek die ontstaat wanneer de feestmaanden zich weer aandienen. Mensen laten dubbel gedrag zien; aan de ene kant is iedereen als de dood voor een pondje meer en aan de andere kant kopen (en eten!) we in september al massaal de meest bijzondere pepernoot variaties. 

Klinkt niet logisch toch? Klopt. December kilo’s worden in de meeste gevallen dan ook helemaal niet in december op die dijen geplakt. Dit gebeurt veel eerder. Daarom geven wij hier tips hoe jij 2023 niet begint met een onsje meer! 

Geniet met mate

Het is erg moeilijk om de weken voor kerst die heerlijke kerstlekkernijen te laten staan. Heb jij ook de drang om alvast die vele speciale hapjes te gaan ‘testen’? Heel logisch, want de hele marketing van een supermarkt is erop gericht de kerst langer dan die 2 dagen te laten duren. Probeer het toch allemaal voor die twee kerstdagen te bewaren. Hoe? Gebruik een boodschappenlijstje en haal (tot kerst) geen andere dingen in huis.

Eigenlijk is de essentie van ons advies; laat de feestdagen een feest zijn! Uiteindelijk kennen we in december grofweg vijf feestdagen; Sinterklaasavond, Eerste & Tweede Kerstdag en oud & nieuw. En dan rekenen we nog ruim. Tel daar een borrel op je werk bij op en dan hebben we toch echt wel maximaal zes dagen te pakken. Zes super leuke dagen waarop je volop kunt genieten. Ons advies luidt dan ook; Doe dat! 

Pak bijvoorbeeld op sinterklaasavond dé sinterklaas traktatie die jij echt het allerlekkerste vindt, dat mag dat hele stuk marsepein of banketstaaf zijn. Doe geen concessies maar ga voor het állerlekkerste, maar niet voor álles. Door dit te doen zul je zien dat jij echt geniet en deze dag een feestdag is. 

De andere dagen

Dat houdt dus meteen in, dat je de andere dagen in december ‘gewoon’ doet. Als jij op de feestdagen volop geniet van het allerlekkerste en jezelf daarna niet schuldig voelt, zul je zien dat de behoefte op de andere dagen ook veel minder wordt om te snoepen. Door het daarnaast specifiek tot deze dagen te beperken, blijft al dat lekkers ook zijn waarde behouden. De helft van het jaar pepernoten eten, zorgt ervoor dat je het normaal gaat vinden. Zonde van het feestelijke gevoel. 

Nog meer tips en nuchtere adviezen hoe jij die decemberkilo’s op voorhand al parkeert? Vrijdag 9 december komt dit uitgebreid aan bod in onze podcast! Ideaal als motivatie! Zo kun jij extra genieten als het écht kerst is!

Die decemberkilo’s vliegen er dus op die zes speciale momenten écht niet opeens aan. Wellicht een pondje meer de volgende ochtend, maar weet dat dit vaak gewoon vocht is door een extra hoeveelheid koolhydraten die zijn genuttigd. 

Een dagje wat beter opletten en een extra groepsles volgen kan dan ook geen kwaad. Maar een must is het zeker niet! Je kunt de extra vrije dagen in december natuurlijk ook gebruiken om vrijblijvend én gratis kennis te komen maken met onze club door middel van de dagpas. En wacht niet met starten met sporten als goed voornemen, meld je gewoon in december al aan en kom gezellig met ons in beweging!

Terug omhoog