Blog

Groepsles, do of don’t?

Bij ons in de sportscholen van Health Works Fitness zien wij grofweg twee soorten mensen; de trouwe bezoekers van onze groepslessen en de mensen die alleen individueel trainen. Beide groepen zijn natuurlijk meer dan welkom in onze gyms, maar toch denken wij dat het voor veel sporters zó leuk zou zijn wanneer ze dit afwisselen. Dit komt zóveel zaken ten goede. Daarom zetten wij op een rij; groepslessen, do or don’t?

Yes, groepsles

Af en toe wel een groepsles bezoeken levert zoveel meer op dan (alleen) een voldaan gevoel na een work-out. Een groepsles motiveert sporters altijd extra door een enthousiaste trainer en daarnaast door het gevoel dat je het niet alleen doet. Met een groep gemotiveerde medesporters ga jij de uitdaging aan! Daarnaast is de trainer niet alleen enthousiast, hij of zij heeft ook oog voor hoe jij de oefeningen uitvoert. Althans, dat is het geval wanneer je traint in een club met goede trainers en niet te volle groepslessen.

En dít is bij HWF het geval. Trainers zijn allemaal voorzien van erkende diploma’s en doordat je je in moet schrijven voor een les weten wij zeker dat de lessen niet té vol zitten. Hierdoor is volop ruimte voor persoonlijke aandacht. Je leert nieuwe oefeningen goed uit te voeren en bekende oefeningen nóg beter te doen.

Doordat je niet zelf hoeft te bedenken wat je gaat doen, train je ook weer nieuwe spieren en spiergroepen. Dit zorgt ervoor dat je daadwerkelijk progressie maakt, zonder dat hier al te veel de nadruk op ligt. Naast dat het motiverend, effectief én leerzaam is om een les te volgen, is het ook nog eens heel gezellig. Je sport met ‘medestanders’ en deelt de soms pittige momenten waar je even doorheen moet.

No, train alleen

Na een drukke dag op het werk of thuis kan het heerlijk zijn om even stoom af te blazen in de gym. Dat begrijpen wij maar al te goed. Dan even een uurtje losgaan op de spinningsfiets is echt heerlijk. Doe dit vooral. Maar wist je dat een groepsles ook een heerlijke uitlaatklep kan zijn?

Ben je toch echt meer een individuele sporter die voor de nodige motivatie geen duwtje in de rug nodig heeft? Dan raden wij je aan om wel een schema te laten maken door een personal trainer en dit af en toe te laten aanpassen. Door dit te doen zorg je ervoor dat je jezelf blijft uitdagen en vooruitgang boekt. Je hoeft niet iedere training samen met een trainer te trainen, maar één keer per maand is al van grote meerwaarde.

Kortom, zoveel mensen zoveel wensen. Sport op de manier die bij jou past. Schroom echter niet om een keer uit je comfortzone te gaan. Je kan jezelf verbazen door af en toe wél eens een groepsles en dus iets nieuws te doen.

Terug omhoog