Blog

Groepsles uitgelicht; Wat is Bodyboxing?

Kun jij wel tegen een stootje? Of wil je dit juist leren? Dan is bodybox dé les waar jij helemaal blij van wordt. Een laagdrempelige(re) manier om te starten met (kick)boksen kunnen wij ons niet voorstellen. Je komt gegarandeerd moe maar ook zeer voldaan thuis na een les, maar zónder blauw oog. Dat beloven wij je. Wat deze les inhoudt en wat je mag verwachten? Lees snel verder.

Boxing for all

De slogan van bodybox is ‘boxing for all’ en dat is precies wat het is. Bij vele andere groepslessen worden boksbewegingen en combinaties gebruikt, maar wordt er veelal niet écht gebokst. Dit is bij bodybox wel anders. De les is opgebouwd uit verschillende onderdelen waarbij ook daadwerkelijk gebokst wordt op een (zachte) bokspaal. Zo krijg je dus nooit een blauw oog! Je doet gecontroleerde oefeningen op de bokspaal, zo ontstaat er geen risico dat je gezicht of lichaam wordt geraakt. De precieze techniek wordt iedere les kort toegelicht en aan de beginner zal de trainer nog wat extra tips geven.

Wat heb je nodig?

Om te starten met bodybox heb je een gezonde dosis lef en doorzettingsvermogen nodig. Het is namelijk een stevige work-out, die echter wel in te vullen is op alle niveaus. Dit maakt het ook een leuke les, voor iedereen zit er uitdaging in deze 50 minuten zweten. Verder hoef je zelf niets mee te nemen, de handschoenen hebben wij gewoon in de gym klaarliggen. Wel zien wij dat de trouwe fans van deze groepsles zelf handschoenen en eventuele andere spullen aanschaffen. Maar voor de beginner is dit zeker niet nodig!

Full body

Naast dat er gebokst wordt in deze les, worden er ook andere oefeningen gedaan. Zo wordt er begonnen met een professionele warming-up en worden ook push-ups niet vermeden. De lessen veranderen iedere drie maanden, waardoor het uitdagend en afwisselend blijft. En hoe we afsluiten? Altijd met een paar pittige buikspieroefeningen en dit alles gaat op het ritme van de laatste hits. De workout is namelijk op het ritme van muziek samengesteld, dit zorgt nog nét even voor die laatste portie motivatie.

Kortom, bodybox is werkelijk voor iedereen een leuke workout. Naast het feit dat het heerlijk is om je even flink af te reageren na een drukke dag, is het ook nog eens een manier om je hele lichaam van een goede workout te voorzien. Zien we je snel? Want ook jij bokst deze les voor elkaar! En ben je nog niet lid? Ook in dat geval zien we je graag bij een lesje bodybox, want de eerste les kun je geheel gratis meedoen via onze dagpas. Kijk hier voor meer informatie

Terug omhoog