Blog

Hoe zorg je voor een goede balans tussen werk en privé?

In een veranderende wereld waar we massaal zijn gaan thuiswerken zien wij dat een balans tussen werk en privé creëren én behouden, een steeds grotere uitdaging wordt.

Hoe verleidelijk is het om ’s avonds op de bank toch nog even je werkmail te checken en op zondagmorgen ook even die werkappjes te beantwoorden? Toch is het heel belangrijk om dit aspect wel goed in ogenschouw te hebben. De balans tussen werk enerzijds en privé anderzijds is zeer belangrijk. Daarom hier onze tips om dit goed vorm te geven in jouw leven.

Lijstjes, lijstjes

Maak voor jezelf een lijstje van de dingen die écht moeten, want het leven bestaat niet alleen uit werk wat betreft de zaken die moeten. Ook het huishouden, kinderen naar school brengen en eten koken horen hierbij. Probeer dit lijstje wel te beperken tot zaken waar je niet onderuit kan. Maak daarnaast een lijstje van zaken die je doet omdat ze goed en fijn voor je zijn. Van sporten tot samen met vrienden naar de bioscoop. Ga bij elk aspect na of je dit invult op de manier waar jij je écht goed bij voelt.

Me-time

Kom jij tot de conclusie dat je van jezelf ‘moet’ sporten? Of naar de bioscoop ‘moet’ met vrienden? Dan is het tijd om hier verandering in aan te brengen. Niet door het acuut schrappen van deze activiteit maar door het anders vorm te geven. Wij zijn bij Health Works Fitness natuurlijk expert op het gebied van lifestyle en sport. Wij denken daarom ook graag met onze klanten mee over het vormgeven van sport zodat het me-time wordt in plaats van ‘must-time’. Ben jij helemaal klaar met je rondje gewichten of bodypump? Dan is het misschien tijd deze in te ruilen voor een pilates-sessie of boksles. Door in gesprek te gaan met onze klanten komen wij altijd tot de oplossing om dichtbij de behoefte van de sporter van dat moment te komen. Dit kan namelijk per periode verschillen.

Us-time

En ben je ook helemaal klaar met dat (ongezonde) bezoekje aan de bioscoop? Dan nog een extra tip; stel je vrienden voor samen te gaan sporten. Samen sporten zorgt niet alleen voor meer gezelligheid maar ook voor meer motivatie. Wanneer jij twijfelt of je wel of niet zal gaan, kan die afspraak met die vriend of vriendin je net over de drempel helpen. Twee vliegen in één klap! Is die vriend nog geen lid? Geen probleem, vraag gewoon de gratis dagpas aan. Wedden dat hij of zij daarna weer terugkomt?

Kortom, een balans tussen werk en privé is eigenlijk breder te trekken door een onderscheid te maken tussen de zaken die moeten en de zaken die je leuk vindt. Merk jij dat het lijstje van moeten te lang wordt, dan is het belangrijk om deze zaken juist weer leuk te maken. Doordat deze weer naar het lijstje van ‘leuke dingen’ verplaatst, zorg jij ervoor dat er weer balans ontstaat! En ben je nog geen lid? Vraag dan dus de gratis dagpas aan, of schrijf je direct in voor langere tijd!

Terug omhoog