Blog

Improve your mind, your body and your life with BodyBalance

Neem jij jezelf ook vaak voor om écht aan meditatie te gaan doen en blijft het erbij? Dan gaan we jou bij HWF een stukje op weg helpen. De Les Mills BodyBalance les is dan geen echte meditatie, maar het is wel een hele fijne les om bewust bezig te zijn met je lichaam en beweging. Waarom de BodyBalance les zo’n fijne toevoeging is aan jouw workout schema? Lees snel verder.

Wat is BodyBalance?

BodyBalance; het is geen yoga, geen tai chi, geen meditatie en ook geen pilates. Nee, BodyBalance is het allemaal in één. Dat maakt BodyBalance de ultieme workout om weer helemaal in balans te komen, én je toch een stuk sterker en fitter te voelen. Het is een combinatie van verschillende disciplines samengevat in een 60 minuten durende super-effectieve workout.

Wat is het resultaat van BodyBalance?

Bij BodyBalance werk je -doordat er verschillende sporten zijn gecombineerd- ook aan verschillende facetten. Enerzijds kom je helemaal rustig en in balans weer de les uit, anderzijds werk je ook wel degelijk aan die spieren. Door de combinatie van oefeningen uit zowel pilates als tai chi werk je aan dieperliggende spieren. Dit zijn de spieren die er daadwerkelijk toe doen in je lichaam en zorgen voor een prachtig gestroomlijnd figuur. Een workout die gezond is voor zowel lichaam als geest.

BodyBalance, ook voor mij?

Het leuke aan de BodyBalance les is dat het voor iedereen toegankelijk is, zowel voor de beginner als de ervaren yogi. Je kunt de les aanpassen naar je eigen mogelijkheden en de docent geeft vaak ook lichtere opties aan, dus geen paniek wanneer de workout de eerste keren voor je aan de zware kant is. Dit maakt het een laagdrempelige manier om te starten met deze tak van sport. En denk je dat je met deze manier van sporten geen spierpijn kunt ontwikkelen? Dan spreken wij je de volgende dag graag weer, zeker je core spieren zal je flink voelen!

Kortom, in alle drie onze HWF vestigingen is BodyBalance een goed gevulde les. Het voordeel is dat je weinig nodig hebt, dus ook voor jou is er zeker nog wel een plekje in de zaal. BodyBalance is een workout op zich, maar het is ook goed te combineren met bijvoorbeeld een sessie krachttraining. Het is een vorm van actief herstel dat bijdraagt aan de opbouw van een fijn lichaam!

Terug omhoog