Blog

Indoor cycling: you spin my head right round!

Wij vinden al onze groepslessen leuk, maar de ene is natuurlijk de ander niet. Soms ontstaan er hypes, en sommige daarvan worden blijvertjes. Indoor cycling is zo’n workout wat we al jarenlang erg graag doen in onze sportschool, en we zien deze ook zeker de komende jaren niet verdwijnen van het rooster. Sterker nog; de frequentie neemt alleen maar toe! Waarom ook jij de spinning fiets bij HWF eens moet gaan bestijgen? Lees snel verder.

Geen glad wegdek

Spinning is altijd populair, maar vooral in de winter is het een zeer goede manier om in shape te blijven als fanatiek fietser. En het leuke is, dat we alle disciplines fietsers voorbij zien komen; van mountainbikers tot wielrenners. Allemaal gebruiken ze indoor cycling om hun fietsconditie ook op de donkere dagen op orde te houden. Maar ook de recreatieve fietser zien we veelvuldig in de les verschijnen, dit maakt het ook altijd extra gezellig. Van jong tot oud en sportief tot beginner, iedereen komt samen. En nog veilig ook, geen kans op uitglijders!

Indoor cycling anno nu

Het leuke aan spinning is dat het zo zwaar maar ook zo licht te maken is, zoals de sporter dat zelf wil. De trainer geeft altijd zware en minder zware opties aan, dit kun je zelf bepalen door de weerstandsknop. Daarnaast wordt spinning ook steeds meer een diverse workout door het gebruik van gewichten en andere oefeningen, zoals bijvoorbeeld push-ups op het stuur. Hiermee worden niet alleen de conditie en de beenspieren geprikkeld, maar ook de rest van het lijf. En dit alles met opzwepende muziek én met een trainer die je enorm motiveert. Een heerlijke combinatie met een ontzettend voldaan gevoel achteraf.

De spinningfiets is een goede optie om aan je conditie maar ook aan je kracht te werken. En daarnaast is het óók nog een manier om aan je sociale skills te werken, het is namelijk een zeer sociale workout waar iedereen aan deel kan nemen. Ook is het een goede optie om deze workout te gaan doen wanneer je het niet aandurft om met je fiets in de herfst of winter de weg op te gaan. Zo houd je je fietsconditie op pijl en hoef je niet bang te zijn dat je achterop raakt in het voorjaar bij je fietsclubje! Ook wanneer je helemaal geen fanatieke fietser bent en je conditie op peil wilt brengen is spinning een ideale workout!

Indoor cycling een keer uitproberen? Vraag de gratis dagpas aan! En beviel het? Schrijf je dan nu in, tot 31 januari nog met een speciale actie!

Terug omhoog