Blog

Nieuwe vorm van cardio bij HWF: de kajak workout!

De crosstrainer, de loopband en het roeiapparaat kennen we allemaal wel als cardio killer in de gym. Maar de kajak, door Technogym ook wel ‘Excite Top Arm Bike’ genoemd, is een knaller van een workout waarmee je zeker weet dat jij vanaf nu met gestroomlijnde armen rondloopt. De kajak is een cardio workout die ook de kracht in de armen bevordert, een klassieke win-win situatie dus. Waarom jij de nieuwe Kajak Technogym apparaten ook in je routine moet gaan verwerken? Lees snel verder.

De Kajak uitgelegd

Het klinkt wellicht op het eerste gezicht nog een beetje vreemd -een kajak cardioapparaat van Technogym in onze sportscholen-, maar het is een fantastische aanvulling. Waar bij andere cardio apparaten vooral de benen getraind worden, denk aan hardlopen en de crosstrainer, worden bij dit apparaat ook vooral de armen getraind. Daarmee vormt het een perfecte toevoeging op je huidige workout met iets meer focus voor het bovenlichaam. Want bij de beweging die je op de kajak maakt zijn niet alleen je armen betrokken, maar je hele bovenlichaam. Je core- en buikspieren zullen ook flink aan het werk worden gezet.

Kajak bij revalidatie

Wanneer mensen een blessure hebben is dit in veel gevallen aan het onderlichaam, cardio doen is dan lastig en soms zelfs niet mogelijk. In beweging blijven is echter wel heel belangrijk tijdens revalidatie en herstel. De kajak is hier perfect voor. Je kunt het apparaat staand gebruiken maar ook zittend op een stoel. Ook voor mindervalide- of oudere mensen is dit daarom een mooie kans om goed in conditie te blijven.

De kajak van Technogym

Dan ten slotte nog een kleine toevoeging op de keuze voor de kajak specifiek van Technogym. Hiervoor is gekozen omdat hij net als de andere gloedje nieuwe apparaten voorzien is van de Technogym technologie. Dus ook de kajak is simpel te koppelen aan je smartphone om al je resultaten te monitoren via de speciale app. Daarnaast kun je ook op dit apparaat speciale trainingen, routines en lessen met een coach volgen. Daarmee weet je ook zeker dat je met deze kajak alles uit jezelf haalt! 

Kortom, ook nieuwsgierig geworden naar dit prachtige stukje innovatie op het gebied van sporten en bewegen? Kom dan snel de kajak bij ons in één van de gyms proberen. Eerst een keertje proberen voordat je lid wordt? Dan kan via onze eenmalige dagpas. De kajak is ook zeer geschikt als warming-up of cooling down na een pittige groepsles. Haal alles uit jezelf en spring in onze kajak!

Terug omhoog