Blog

Yoga? Nooit saai door alle verschillende vormen!

Soms horen we mensen bij ons in de gym nog wel eens ‘Yoga? Niks voor mij, veel te saai’. Wie alleen al een blik op de roosters bij ons in de HWF gyms werpt kan al snel de conclusie trekken; dat klopt niet! Yoga is namelijk een containerbegrip voor allerlei verschillende vormen van yoga. Van reset yoga tot yoga nidra. Welke les jij in je agenda moet gaan zetten? Wij lichten ze hier kort even uit, en kies datgene wat jou het meest aanspreekt. Of probeer ze eerst allemaal uit!

yoga (Flow for all)

Op zoek naar een vorm van yoga die echt voor iedereen toegankelijk is? Dan is de flow for all yogales waar jij je moet inschrijven! Een samenspel van enerzijds de yinne rustgevende stretches en yange spierversterkingen. Het mooie aan deze lessen is dat ze zich aanpassen naar de tijd van het jaar, zowel met wisselende levensthema’s als specifieke lessen gericht op de seizoens-energie.

Graha Yoga

Een yogavorm die tot nu toe alleen in Hilversum gegeven wordt, maar zeker het (om)rijden naar deze vestiging waard is. Het wordt namelijk door een bekende naam op het gebied van yoga gegeven, namelijk door Alejandro van Yurtlife. Graha Yoga is een unieke combinatie van verschillende disciplines met speciale aandacht voor het universum. Graha betekent planeet. Yoga betekent verbinding. Deze combinatie zorgt ervoor dat in deze les jouw natuurlijke identiteit in kaart wordt gebracht op basis van je sterrenbeeld.

Reset yoga

Toe aan écht even een moment voor jezelf? Reset yoga is de les waar je weer helemaal mee in balans raakt zonder je lichaam te veel te belasten. Een les met toegankelijke houdingen die niet té inspannend zijn. Een mooie yogavorm na een drukke en stressvolle periode.

Vinyasa yoga

Een yogavorm die zeer populair is, dit komt mede door de intensiteit ervan. Het is een relatief snelle flow waar je je in bevindt met de focus op ademhaling en verbinding met je lichaam. Van variaties op de zonnegroet tot core oefeningen, bij Vinyasa komt alles voorbij.

Yin yoga

Zin om helemaal zen te worden? Dan is yin yoga de les waar jij je moet aanmelden. Een langzame en meditatieve vorm van yoga waar je soms oefeningen wel tot 5 minuten lang vasthoudt. Door deze vertraging ontstaat er rust in je hoofd maar daarnaast ook weerstand in je lijf. Een combinatie die ervoor zorgt dat je zowel aan je houding als kracht werkt.

Yoga Nidra

Drukke periode? Een les yoga Nidra kan in zo’n tijd net even het verschil maken. Het is een effectieve techniek voor diepteontspanning wat het mogelijk maakt om je in een uur lichamelijk, geestelijk en emotioneel helemaal te ontspannen. Wanneer je een yoga Nidra sessie goed aanpakt, kan dit gelijkstaan aan vier uur slaap.

Flow yoga

Even tijd voor jezelf nodig waarbij je alleen mag focussen op jezelf? Dan is flow yoga een fijne maar toch uitdagende manier van bewegen. Het gaat om je eigen lichaam voelen, de aandacht richten op jezelf en je gedachten tot rust brengen. Meer spierkracht, focus en balans. Kom lekker in je flow met deze yoga.

Yin Yang yoga

Zoals de naam al zegt, is dit een combinatie van yin en yang. Het combineert de zachte kant van fin met het vurige van yang. Beide komen in de lessen uitgebreid aan bod, met een mooie balans in lichaam en geest als resultaat. Dieper liggend weefsel en spier komt hierbij uitgebreid aan bod, een zacht maar sterk lichaam is het resultaat.

Mellow Flow yoga

Een les die eigenlijk geen drempel kent, het is geschikt voor echt iedereen. Zelfs zwangere vrouwen zijn dol op de mellow flow yoga. Het is een les waar je gezamenlijk in een heerlijk relaxte flow komt, waarbij je de intensiteit zelf kunt bepalen.

Kortom, waar het gaat om yoga valt er nogal wat te kiezen. Laat dit je niet weerhouden een les te volgen en probeer ze lekker uit. Kijk welke les er op dit moment in jouw HWF vestiging wordt gegeven en welk tijdstip jou uitkomt. Wees nooit bang dat een groepsles te intens is, de docenten zijn zo ervaren dat zij de les voor jou altijd zo kunnen vormgeven dat je mee kunt doen!

Terug omhoog