Fitness

Iedereen heeft zo zijn eigen reden om naar de sportschool te gaan. Bij een Health Works Fitness vind je snel de activiteit die voor jou gaat werken. Beetje afvallen, je uithoudingsvermogen op een prettige manier verbeteren, een indrukwekkende spiermassa opbouwen of gewoon voortaan wat strakker in je vel. En dan hebben we nog leden die het voor de gezelligheid doen. Weer anderen krijgen een fijne kick van een paar keer in de week lekker zweten en adrenaline voelen, je overbodige energie kwijtraken. Nog geen duidelijk plan? Onze fitness coaches geven je graag advies. 

 

Afvallen

Dat gaat het beste met een combinatie van spiertraining en cardiotraining.
Wil je structureel gewicht verliezen, dan zijn er twee dingen vooral belangrijk: gezond eten en genoeg lichaamsbeweging. Als je daar speciaal voor gaat trainen, wil je ook optimaal rendement. Maak kennis met de SHAPE ZONE of de MOVE ZONE van Health Works Fitness. Daar vind je alle apparaten bij elkaar die voor jou het verschil gaan maken. In de MOVE ZONE hebben we alle apparaten opgesteld in een slim circuit, om nog meer calorieën te verbranden. Gebruiksvriendelijk en simpel, dus makkelijk te bedienen, veilig en heel efficiënt.

Zo werkt het: 

  • Je begint met een LICHTE spiertraining, al je spieren komen aan bod
  • Daarna werk je op de cardio apparaten aan je uithoudingsvermogen: de hardloopband, de roeibank of de crosstrainer, maakt niet uit
  • Het effect telt dubbelop: Met spiertraining vooraf verbrandt je meer calorieën tijdens het ‘duursporten’ dan zonder!

Echt maatwerk, dat kan ook. Een onsje meer op een plaats die wel wat slanker mag? Doe mee aan één van onze gerichte ‘Small Group Trainingen’. Het buikspierkwartiertje bijvoorbeeld, befaamd omdat je in 15 minuten trainen precies op de juiste plek een spiergroep versterkt. 

Conditie

Vooral werken aan je fysieke conditie in het algemeen?
Dat wil zeggen: meer uithoudingsvermogen, misschien wat strakker in je vel?
Dan is de SHAPE ZONE van Health Works Fitness het best geschikt voor jou.
Je vindt er alle apparaten die je daarbij helpen, voor elke spiergroep en voor elk deel van je lichaam wel een.
Al onze apparaten zijn van het topmerk TechnoGym. (Wordt ook ingezet tijdens de Olympische spelen) Dat wil zeggen: gebruiksvriendelijk, veilig en zeer effectief dankzij jarenlange ervaring met steeds weer innovaties die werken.
Er is ook nog een vloerruimte zonder apparaten – De VRIJE ZONE- Hier kun je o.a. grondoefeningen doen, die je stabiliteit verbeteren. 
Vraag onze fitness coaches hoe je dat het beste doet, met het meeste resultaat.

Kracht

Het gaat je om meer spierkracht naast een goede conditie, maar je vindt het niet erg dat je dat ook aan je kunt zien, al die fitheid! Je gaat trainen in de SPORT ZONE van Health Works Fitness.
Werken aan een maximale sportieve prestatie, of het nu gaat om disciplines die kortdurende, pure power vragen of duursporten die intensieve, lange trainingsarbeid vergen. In deze zone staan de apparaten en gewichten uit de speciale ‘krachtlijn’ van TechnoGym opgesteld; je vindt er ook allerlei cardio apparaten om aan je uithoudingsvermogen te werken.

FUNCTIONEEL TRAINEN

In onze nieuwe PLAY ZONE kun je terecht voor alles op het gebied van functioneel trainen. Hier train je alles tegelijk: kracht, conditie, coördinatief en stabiliteit, Dit kan in lesvorm met kleine groepjes van maximaal 30 minuten of lekker individueel trainen.