Groepslessen

In een groep trainen is niet alleen gezelliger, je wordt door het gedeelde enthousiasme vanzelf ‘spelenderwijs’ opgepept om net wat fanatieker te bewegen.
Wat je doel ook is - fitter worden, ontspannen, balans, kracht, uithoudingsvermogen, gespierdere benen - jouw eigen workout zit er vast bij.
Nieuwsgierig? Vraag om een gratis proefles.

Een overzicht van onze groepslessen:

BODY ATTACK — Net zo intens als het klinkt! High impact interval training, waarbij je in korte tijd tot wel 800 calorieën kunt verbranden. Dat is ongeveer eenderde van wat de gemiddelde Nederlander per dag eet. Alles komt langs: houding, coördinatie, conditie, uithoudingsvermogen en spierkracht.

BODY PUMP — Pittige moves met ‘barbells’ (gewichten) brengen je hele lichaam spelenderwijs in vorm. Al bijna een fitness klassieker, maar waarom zou je verbeteren wat zo goed voor je is?

BODYBALANCE — Relatief rustige vorm van trainen en toch zo effectief. De verzamelde wijsheid uit het Oosten, allemaal in één les: elementen uit yoga, tai chi en pilates. Resultaat: je vergroot je lenigheid en kracht vergroot, je voelt je na afloop geconcentreerd en kalm.

BODYCOMBAT — Razend energieke vechtsport-workout waarbij je volledig los mag gaan. Resultaat: je voelt je sterker en zelfverzekerder. Alleen maar winnaars, geen slachtoffers!

BODYSTEP — Een aardig energieke workout, om je een fit gevoel te geven. Je maakt eenvoudige bewegingen op wisselende muziek, allemaal op, rond en over een in hoogte verstelbare step. Deels cardio voor de vetverbranding, deels spierversterkend om je lichaam beter in shape te krijgen!

BOOTCAMP — Niet echt een strafkamp natuurlijk, maar energieke verwennerij voor je lichaam: groepstraining in de buitenlucht, gericht op vet verbranden, uithoudingsvermogen en sterker worden.

HEALTH WORKS BBB — BBB staat voor: Buik, Billen & Benen. Precies de delen van je lichaam die je graag strak wilt houden en die daarbij wel eens wat extra aandacht kunnen gebruiken. Overigens profiteert je hele body van deze uitgekiende oefeningen; er wordt lekker hard gewerkt spieren te trainen en het vetverbrandingsproces te versnellen.

HEALTH WORKS BODYSHAPE — Ontwikkeld door onze eigen fitness coaches, die het beste uit allerlei trainingsvormen combineerden. Afwisselende low impact training op muziek voor verbetering van spierkracht en vooral uithoudingsvermogen.

HEALTH WORKS STEPS & SHAPE — Fitness, the Musical! Erg gevarieerde les met elke week andere muziek en een andere choreografie voor je (dans)workout. Verveelt dus geen moment, bovendien een uitstekende manier om je hele lichaam te trainen en tegelijkertijd je conditie te verbeteren.

HWF AEROFIT — Uithoudingsvermogen en spierkracht, daar gaat het om. Een afwisselende high impact training op muziek, met de nadruk op ‘aerobe verbranding’: je spieren gebruiken vooral zuurstof als brandstof. En daar word je fit van.

HWF STEPS — Zo leuk kan trainen zijn, met in de hoofdrol een klein, verraderlijk voetenbankje dat in hoogte verstelbaar is. Trapje op, trapje af: het lijkt makkelijk. Het snelle voetenwerk is heel goed voor je benen, ruspieren, buikspieren en je bilpartij!

INDOOR CYCLING — Geen betere training voor je uithoudingsvermogen, je beenspieren en je bilpartij dan lang en hard fietsen. Maar niet iedereen houdt van regen en wind. Indoor fiets-workout, waarbij je lekker veel calorieën verbrandt en je conditie verbetert, ondersteund door het ritme van energieke muziek.

PILATES — Optimaal bewegingsprogramma met eeuwenoude wortels, om je lichaam totaal in evenwicht te brengen. Is het yoga, aandachtige meditatie of langzame krachttraining voor de dieper liggende spieren, vlakbij je skelet? Het is Pilates. Je moet het proberen om het effect te voelen.

RPM — RPM is de Engelse afkorting voor ‘omwentelingen per minuut’. Spinning op een snelle fiets dus, extra opzwepend gemaakt met het ritme van muziek vol bruisende energie. Nu jij nog!

SH’BAM — Dansprogramma met splinternieuwe moves die zijn overgewaaid vanuit trendy discotheken over de hele wereld. Wat lijkt op een avondje stappen, is ineens heel goed voor je lijf. Schrik niet: de passen van de choreografie zijn simpel, die leer je snel.

XCO — Nieuw! Een slimme manier om je spieren te trainen, in conditie te blijven én in één moeite door flink wat calorieën te verbranden. Een explosieve en dynamische training, leuk voor iedereen.

YOGA — Fysieke kracht, lenigheid, balans, ademhaling. In deze les komt het allemaal aan bod. Niet nieuw, maar al duizenden jaren het bewijs dat ook redelijk rustig trainen en oefenen veel effect kan hebben.

ZUMBA — Vrolijk, meeslepend en lekker intensief. Geen Rumba of Samba, maar Zumba: onweerstaanbare mix van aerobics en Latin Dance, met vereenvoudigde danspassen zodat iedereen het kan.